Alumn

Alumn i fokus | Klara Nilsson

Publicerad 2012-10-18

klara1

– Det riktigt lyser om henne!

– Hon bara strålar och som hon sjunger, dansar och spelar teater.

– Hon är det bästa jag sett och jag har sett alla föreställningar som satts upp här!

Det är paus på musikalen Annie Get Your Gun på Säffleoperan och orden kommer från mannen framför mig i kaffekön och han pratar om den förra MA-studenten Klara Nilsson som just spelat klart första akten som Annie.

Klara222ljpg

Salongen är fullsatt till sista plats, utanför är det upplyst med strålkastare mot himlen och marschaller och ryttare till häst och lång röd matta in mot entrén och folk ser Klara dansa, sjunga och spela teater på ett sätt som imponerar stort.

Hon skjuter skarpt med sitt gevär från trapetsen, hjular, dansar och levererar knivskarpa repliker i en allt i genom fantastisk föreställning.

Klara333

Publiken applåderar och vill inte sluta och de hyllar henne som en stjärna och det är inte utan att man blir otroligt stolt denna lördag på Säffleoperan när Klara tar steget in i musikalvärlden och recensenterna jämför henne med Helen Sjöholm!

Leif Edberg

Vi gratulerar också Klara till rollen som Jeanie i Göteborgsoperans uppsättning av Hair hösten 2016 och de tidigare rollerna i ” Hur man lyckas i affärer ” ” Värmlänningarna “, ” Jesus Christ Superstar”, och ” Sound of Music ” !

Klara11

Läs mer om Annie get your gun och Klaras hemsida.

 

Alumn i fokus | Lovisa Forsell

16522345_10154464935272753_331677650_o

Text, voice, speech och arbete med Shakespeare tillsammans med projekt, individuella sånglektioner och mycket mycket mer är nu vardagen för  Lovisa Forsell från Stockholm. Hon gör nu nämligen sin Masterutbildning  i Musical Theatre vid Royal Welsh College of Music and Drama i Cardiff.

4A466A0b-3B9ACA00-1-Attachment-11

Efter att hon lämnat MA år 2012 blev det olika små musikalprojekt för Lovisa. Hon arbetade som dansledare och studiosångerska och sedan blev det Mamma Mia i Helsingfors i flera år innan hon bestämde sig för att ta sin Masterexamen.

IMG_0439

Det är för närvarande två personer från Sverige som går utbildningen i Cardiff och det är  också de två första överhuvudtaget berättar Lovisa. Hon är väldigt nöjd med utbildningen  och berättar också att för inte så länge sedan gjorde de en hyllningskonsert till Shirley Bassey med  den kända sångerskan i publiken. Om Lovisa blir kvar i Storbritannien efter fullbordad examen  har hon inte bestäm än.

Leif Edberg

Läs mer om Lovisa på hennes hemsida   http://lovisaforsell.com/